Ile za kalendarz? |
Jaka kwote jesteś w stanie zaplacic za kalendarz |
do 10zl |
|
0% |
[ 0 ] |
11-19zł |
|
44% |
[ 12 ] |
20-29zł |
|
40% |
[ 11 ] |
30-39zł |
|
7% |
[ 2 ] |
40-49zł |
|
0% |
[ 0 ] |
powyzej 50zl |
|
7% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 27 |
Wszystkich Głosów: 27 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
olivia
Rexcelencja

Ilość kotów: kilka
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 10:57
|
|
|
Eshin, po prostu: to już było. I nie wyszło. Bezpieczniej kupić kalendarz w empiku |

Gdyby koty umiały mówić, kłamałyby jak z nut. |
|
|
|
 |
ktosia
adminka, zlo konieczne
Ilość kotów: Gigi
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 11:52
|
|
|
eshin- nie mlody, glupi... po prostu poki nie wtopi sie konkretnej kasy to sie inaczej mysli
Ja nie mam nic przeciwko- naprawde ... jak znajda sie chetnie zeby sie tym zajac to ja chetnie moze i nawet wysle jakas fote A i kupic tez chetnie ... tak do max 15zl. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Basienia

Ilość kotów: kilka :)
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 12:11
|
|
|
olivia napisał/a: | Eshin, po prostu: to już było. I nie wyszło. Bezpieczniej kupić kalendarz w empiku | To już lepiej Agnarowy , albo jakiejś innej organizacji, której dochód ze sprzedaży komuś pomoże. |
|
|
|
 |
narwanka

Ilość kotów: 2
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 12:16
|
|
|
Basienia napisał/a: | olivia napisał/a: | Eshin, po prostu: to już było. I nie wyszło. Bezpieczniej kupić kalendarz w empiku | To już lepiej Agnarowy , albo jakiejś innej organizacji, której dochód ze sprzedaży komuś pomoże. |
dokladnie |
|
|
|
 |
Majorka

Ilość kotów: 7
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 15:51
|
|
|
Dodam, że Agnarowy kalendarz wzbudził mój zachwyt i obdarowaną nim osobę też zachwycił
Eshin, myślę, że wrócimy jeszcze do Twojego pomysłu (mówię w swoim imieniu) - ale to byłby kalendarz na 2010 rok |
_________________ Majorkowo - wiersze z kotem
 |
|
|
|
 |
ktosia
adminka, zlo konieczne
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 17:12
|
|
|
No dobra .... nie bede teraz mila (niestety czasem musze byc krwawa ktosia)
1. kalendarzy forumowych/klubowych jest wiele, a tu nie jest jakies miejsce zeby reklamowac ciagle akurat agnarowy - jest zeczywiscie sliczny, ale w ogloszeniach wystarczy
2. majorko
slowa:
Cytat: | myślę, że wrócimy jeszcze do Twojego pomysłu |
kompletnie przecza temu co zaraz po nich nastapilo:
Cytat: | (mówię w swoim imieniu) |
Bywasz na KZ tak bardzo od swieta ze raczej mozesz mowic tylko w swoim imieniu i uzywanie w tym przypadku formy MY - ZK jakos dziala na mnie troche jak plachta na byka ... niestety.
Temat jest otwarty takze na rok 2009, tylko poza pomyslem, jakos nie widze lasu rak do realizacji
W tej chwili wybor drukarni czy punktow foto jest tak duza ze mozna wydrukowac to szybko i sprawnie, zwlaszcza ze na KZ az tylu osob nie ma i ilosc kalendarzy tez pewnie bylaby nieduza; gorzej z zrebraniem zdjec i skladem grafiki. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
olivia
Rexcelencja

|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 18:30
|
|
|
Ja wygrałam na wystawie śliczny kalendarz, chyba właśnie agnarowy, ale niestety wymiarem mi nie pasuje w moje miejsce kalendarzykowe
Więc jednak kupię w empiku, bo mimo wszystko chciałabym go sobie zawiesić |

Ostatnio zmieniony przez olivia Sob 20 Gru, 2008 18:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ktosia
adminka, zlo konieczne
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 18:53
|
|
|
Ja kupilam sobie w Almie kalendarz z ilustracjami IwonyPinkosz. Jej prace mozna podziwiac na digarcie oraz pod tekstem AQ (na wszej stronie KOTa)
 |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Majorka

Ilość kotów: 7
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 19:05
|
|
|
ktosia napisał/a: | Bywasz na KZ tak bardzo od swieta ze raczej mozesz mowic tylko w swoim imieniu i uzywanie w tym przypadku formy MY - ZK jakos dziala na mnie troche jak plachta na byka ... niestety. |
Ktosiu, doprawdy nie chciałam Cię zdenerwować. Pisząc "wrócimy" - zwracałam się do Eshina i przepraszam, jeśli ta wypowiedź została inaczej odebrana.
Na forum KZ bywam codziennie - czytam to, co mnie interesuje i odzywam się, jeśli mam coś do powiedzenia. Zapewniam, że nie mam inklinacji do bycia matadorem |
_________________ Majorkowo - wiersze z kotem
 |
Ostatnio zmieniony przez Majorka Sob 20 Gru, 2008 19:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
olivia
Rexcelencja

|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 19:12
|
|
|
widziałam ktosiowy kalendarz, CUDO |

|
|
|
 |
Małga
coraz mniej [*]

|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 22:54
|
|
|
aż musze sprawdzić, ile kosztuje zrobienie sobie kalendarza w punktach foto na podstawie swoich zdjęć. Co roku myślę o takim prezencie dla rodziny... |
_________________ THE TRUTH IS OUT THERE |
|
|
|
 |
eshin

Ilość kotów: 1
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 23:25
|
|
|
No dobra to rozwine troche mysl.
First of all
Ktosia. Chetnie sie tym zajme od A do Z.
Jesli dacie mi mozliwosci w KZ takowego dzialu to ja chetnie podejme sie zbierania zdjec i potem skladu graficznego. Mysle ze potrafie zrobic nawet ladny kalendarz.
Szybko stworze kilka zasad (wlasciwie to juz moge je podac).
Moge nawet jakis skrypcik dodac na stronce w tym celu.
Oczywiscie warto pomyslec o zastepstwie, ale to juz inna kwestia.
Second of all
Forma zbierania zdjec w formie glosowania i plebiscytu na najlepsza foty miesiaca jest wręcz podniecająca i dodaje nutke rywalizacji.
Przecież robimy zdjecia swoim pociechom, praktycznie codziennie. Wystarczy zatem, że zdecydujemy sie przekazac fotke do kalendarza. Po miesiacu zamykamy zbieranie fotek, robimy glsowanie i wybieramy 3 najlepsze. Te wlasnie trafiaja na dany miesiac do kalendarza. Sadze, ze na 2010 mogloby to wypalic.
Third of all
Cena kalendarza, liczba chetnych i wykonanie.
Mysle ze z roku na rok takie uslugi jak wydruk kilkunastu kartek formatu A4 staje sie coraz to tansze. Mysle tez, ze jesli zdecydujemy sie calkowicie potraktowac kalendarz charytatywnie to moze i sponsor sie trafi. Przez KZ przechodzi wiele osob, z roznych firm ... moze i sponsora znajdziemy
Zawsze tez mozamy po prostu pozostac przy plebiscycie i przygotowac wersje elektroniczna kalendarza - chociazby zeby tapete sobie zrobic na kompie. Jesli nic nie wypali to coz, widocznie czegos zabraknie, ale FUN wyboru miss/misstera miesiaca bedzie przedni
Na koniec, moze zrobimy ankiete - zobaczymy czy reaktywacja ma sens. Jeden glos za juz jest. Znajdzmy kilkanascie innych chetnych i mamy ultra sukces (ostatnie moja ankieta pokazala nawet 30 glosow). Wezmy tez pod uwage, ze z roku na rok wiecej osob coraz bardziej swiadomie sie dokaca. Sam jestem tego najlepszym przykladem... |
Ostatnio zmieniony przez eshin Nie 21 Gru, 2008 00:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Marcepan
CIENKI BOLEK

Ilość kotów: liczba - 3 + 1
|
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 23:52
|
|
|
Małga napisał/a: | aż musze sprawdzić, ile kosztuje zrobienie sobie kalendarza w punktach foto na podstawie swoich zdjęć. Co roku myślę o takim prezencie dla rodziny... |
ale fory - ponad pół roku - co miesiąc inny kot a w różnych konfiguracjach to mi mój starszy politechniczny syn wyliczył, posługując się symbolem Newtona (n nad k, co Ty, matka nie wiesz? - pewnie, że nie wiem...) masz możliwości na 10 lat i 7 miesięcy! nie zwlekaj! |
_________________ kocie obrazki 
 |
|
|
|
 |
lavelia

Ilość kotów: odpowiednia
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 08:56
|
|
|
eshin napisał/a: |
Forma zbierania zdjec w formie glosowania i plebiscytu na najlepsza foty miesiaca jest wręcz podniecająca |
jakoś mnie to zupełnie nie podnieca
eshin napisał/a: | i dodaje nutke rywalizacji |
Mielibyśmy rywalizować między sobą, kto zrobi najlepsze zdjęcie? A jak to widzisz, jeśli na forum są osoby zajmujące się fotografią profesjonalnie? Miałyby nie brać udziału, żeby nie robić amatorom konkurencji?
eshin napisał/a: | Przecież robimy zdjecia swoim pociechom, praktycznie codziennie. |
pociechom?
ja mam dwie pociechy - Zuzię lat 7 i Mateusza 13 miesięcy. Im faktycznie robię często zdjęcia. A kotom niekoniecznie.
Na forum jest mnóstwo użytkowników i wszyscy maja piękne koty (według różnych kryteriów) nie bardzo widzę tu miejsce na ranking na, jak to ująłeś, kociego mistera/miss.
Kalendarz już przerabialiśmy. Nie wypaliło. Jeśli ktos się podejmie od A do Z zrobienia kolejnego, ok. Ale dobór zdjęć w takiej formie jak przedstawiłeś, zupełnie mi nie odpowiada. |
_________________ http://www.niebieskalinia.info
 |
Ostatnio zmieniony przez lavelia Nie 21 Gru, 2008 16:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
agak
rozBRIkana

Ilość kotów: 1 :(
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 09:07
|
|
|
lavelia napisał/a: | Mielibyśmy rywalizować między sobą, kto zrobi najlepsze zdjęcie? A jak to widzisz, jeśli na forum są osoby zajmujące się fotografią profesjonalnie? Miałyby nie brać udziału, żeby nie robić amatorom konkurencji? |
taaaa ....
w szranki do konkursu staną: ktosia, bratapit, olivia, Marta ......
a reszta nawet nie będzie zdjec przysyłała |
|
 |
Tigercub

Ilość kotów: czy :P
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 09:59
|
|
|
Małga napisał/a: | aż musze sprawdzić, ile kosztuje zrobienie sobie kalendarza w punktach foto na podstawie swoich zdjęć. Co roku myślę o takim prezencie dla rodziny... |
zobacz na Allegro - pełno jest takich ofert |
|
|
|
 |
eshin

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 11:43
|
|
|
lav - ales pojechala ze mna ---- czuje sie srogo pobity ... za co?
ale zaczynam rozumiec .... |
|
 |
olivia
Rexcelencja

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 12:27
|
|
|
eeee......
z grubsza to chodzi o to, ze kalendarzowy zapał płonął na KZ 2 lata temu i sie wypalił.
Nie sądzę, żeby komu się chciało to powtarzać, bo okazało sie, że dużo łatwiej kupić kalendarz, niż zrobić.
Ja osobiście nie przepadam za tzw"zrywowo-ludowymi" kalendarzami, gdzie się umieszcza slabej jakości pstryki amatorów.
Gdyby raz jeszcze miał powstawać nasz kalendarz, to wg. moich wymagań nadawałyby się wyłacznie fotki MartyD i Ktosi, i to tylko te studyjne.
Tak więc wydaje mi się, że nie powstanie kolejny kalendarz z naszymi futrzakami |

|
|
|
 |
lavelia

Ilość kotów: odpowiednia
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 12:38
|
|
|
eshin napisał/a: | lav - ales pojechala ze mna ---- czuje sie srogo pobity ... za co? |
za nic, napisałam co myślę, nie odbieraj tego jako atak na siebie
po prostu jakoś nie widzę na KZcie miejsca na rankingi typu "mój kotek jest najpiękniejszy"
resztę wyjaśniła Olivia |
_________________ http://www.niebieskalinia.info
 |
|
|
|
 |
eshin

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 17:01
|